Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Delhaize logo
  • Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes

Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 Spaanse rode peper
  • 5 g laurier
  • 5 g tijm
  • 2 rode uien
  • 4 appelen met stevig vruchtvlees
  • 1/2 rode kool
  • 200 g gerookt spek

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    750 gr
    4,52 €/kg
    €3,39
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 60 min. gaartijd

    1. Schil de gember en rasp hem fijn. Snijd de rode peper in twee, verwijder de zaadlijsten en de pitten en snipper fijn. Pel en pureer de knoflook en snijd de rode kool in repen van ± 5 cm lang. Sluit af met de uien; pel ze en hak grof.
    2. Zet dan een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de rode ui en de rode kool. Voeg de tijm, laurier en gember toe. Zet het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 25 min. garen zodat je een mooie ‘chutney’ krijgt. Voeg later de balsamicoazijn, rode peper, knoflookpuree en 2/3 van de suiker toe. Laat nog eens zo’n 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje zodat je een ‘moesachtige’ structuur krijgt.
    3. Spoel de appelen en snijd ze in blokjes. Zet een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de appelen. Bestrooi met de rest van de suiker en bak verder tot de appelen lekker zacht zijn. Voeg ze bij de rode koolchutney en laat alles afkoelen. Kruid met peper en zout.
    4. Rol dan het kabeljauwhaasje in de plakjes spek. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de pakketjes 2 à 3 min. (afhankelijk van de dikte) rondom. Kruid met peper en zout.
    5. Snijd de kabeljauw in stukken van zo’n 5 cm en serveer er de chutney van rode kool en appeltjes bij.

    Kooktip

    Bewaar de chutney tot tien dagen in je koelkast.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    750 gr
    4,52 €/kg
    €3,39
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55