Recept zoekresultatenGebakken ganzenlever met roze peper en gebraden butternutpastilles met sesam
Delhaize logo
 • Gebakken ganzenlever met roze peper en gebraden butternutpastilles met sesamC

Gebakken ganzenlever met roze peper en gebraden butternutpastilles met sesam

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Gebakken ganzenlever met roze peper en gebraden butternutpastilles met sesamC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 500 g rauwe ganzenlever
 • 1 kleine butternutpompoen
 • 3 afgestreken eetlepels geroosterde sesamzaadjes
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1/2 koffielepel speculaaskruiden
 • 1 koffielepel roze peper
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

 1. Snijd de ganzenlever in dikke plakken. Schik die op een met bakpapier bedekt bord, dek af en zet in de diepvriezer.
 2. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C. Hak de butternut in schijven van 1 cm dik en schil ze. Laat ze in hun geheel of snijd er met behulp van een steekvorm cirkels in verschillende afmetingen uit. Spreid die uit over een met bakpapier bedekte ovenplaat.
 3. Meng de olijfolie en de speculaaskruiden; wentel er de schijfjes butternut in, aan beide zijden. Voeg zout en peper toe. Laat ongeveer 20 min in de oven bakken (tot de pompoen beetgaar is). Bestrooi met de sesamzaadjes en laat nog 2 min verder garen.
 4. Zet ondertussen een grote braadpan met antiaanbaklaag op het vuur zonder vetstof. Leg de lapjes ganzenlever in de hete braadpan en schroei ze gedurende 30 sec aan elke kant, op een hoog vuur. Voeg een beetje vetstof toe en laat nog 2 min verder bakken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met zout en licht vermalen roze peper.
 5. Serveer meteen, met de butternutpastilles; versier eventueel met een beetje waterkers (of kervel) en toastjes van peperkoek.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 798; energie (kCal): 193; vetten (g): 19,1; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 508,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Gebakken ganzenlever met roze peper en gebraden butternutpastilles met sesamC