Recept zoekresultatenGebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruiden
Delhaize logo
  • Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruidenC

Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruidenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Fleur de sel
  • 4 plakken foie gras van gans (diepvries)
  • 50 cl halfvolle melk
  • kervelplukjes
  • kruidenmix cacao-chili
  • 500 g pastinaak
  • zwarte peper van de molen
  • zout

Begin met koken

  1. Schil de pastinaak en snij in blokjes. Kook ze in gezouten melk en mix tot een fijne puree. Kruid met peper. Meng en zet warm weg.
  2. Braad de sneden foie gras elke kant 1 minuut aan in een droge pan aan en giet af en toe het vet uit de pan. Controleer de gaarheid door in de foie gras te prikken.
  3. Schik de puree op de borden. Leg een plak ganzenlever op elk bord, besprenkel met fleur de sel en de cacao-chilikruidenmix. Versier met kervel en serveer meteen.

Kooktip

Prik in de foie gras om de gaarheid te controleren. Gebruik daarvoor een tandenstoker. Prik ongeveer 10 seconden in de plak foie gras en controleer de temperatuur op de rand van je bovenlip (gevoeligste plaats). De tandenstoker moet lauw zijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 738; energie (kCal): 178; vetten (g): 14,7; verzadigde vetten (g): 6,2; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 4,3; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 599,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruidenC