Recept zoekresultatenGebakken boschampignons
Delhaize logo
  • Gebakken boschampignonsA

Gebakken boschampignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Vegetarisch
Kerst
Lunch
Gebakken boschampignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 kg boschampignons (naar keuze)
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 2 fijngehakte teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Bosmengeling
    150 gr
    37,67 €/kg
    €5,65
    Afhaling vanaf 15/01
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Sjalot | Gehakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Borstel de champignons schoon, snijd eventuele slechte stukken weg en snijd in tweeën of in grote plakken.
    2. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de champignons 7 à 8 min op een hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de look, de sjalot en de helft van de peterselie toe. Laat nog 5 minuten verder stoven. Haal van het vuur en voeg de rest van de peterselie en wat zout toe.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 230; energie (kCal): 55; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 144,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • Gebakken boschampignonsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Bosmengeling
    150 gr
    37,67 €/kg
    €5,65
    Afhaling vanaf 15/01
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Sjalot | Gehakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59