Recept zoekresultatenGazpacho van komkommer en munt
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:42
    A
  • Gazpacho van komkommer en munt

Gazpacho van komkommer en munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Buiten eten
Andere
Gazpacho van komkommer en muntA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • ijsblokjes
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • paprikapoeder
  • 200 g oudbakken brood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes munt (enkel de blaadjes) + enkele blaadjes voor de afwerking
  • 2 komkommers + ½ komkommer voor de afwerking
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • 2 kleine groene paprika's

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
  • Begin met koken

    1. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
    2. Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitten. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de overige komkommers grof.
    3. Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de tweede paprika grof.
    4. Snipper de knoflook.
    5. Hak de muntblaadjes (van 2 takjes) fijn, vermeng ze met de komkommerblokken. Zet koel weg.
    6. Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine met de rest van de munt, olijfolie, azijn, kefir, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Schep de gazpacho in kommetjes en werk af met komkommerblokken en een blad munt.

    Kooktip

    Geen fan van munt? Vervang hem dan door verse dille.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 244; energie (kCal): 58; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 164,95
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegetarisch
    Buiten eten
    Overig
    Lente
    Andere
    • 00:00
      -02:42
      A
    • Gazpacho van komkommer en munt

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79