Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

🎁 Speciale aanbieding Delivery + :€99 in plaats van €120 voor 12 maanden onbeperkte levering! 🚚 Profiteer er snel van, Delivery + is nu overal in België beschikbaar*!Meer info >

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Schotel van de chef van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGazpacho andalou: de klassieker
Delhaize logo
  • Gazpacho andalou: de klassieker
    A

Gazpacho andalou: de klassieker

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€

Score

5 op 5
Vegan
Brunch
Lunch
Gazpacho andalou: de klassiekerA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 bot lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneden boerenbrood zonder korst
  • 5 cl wijnazijn
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Kruiden | Espelettepeper
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015021900015990000
  • Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    4,59 €/l
    €4,59
    S2020070800444640000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    3,18 €/l
    €1,59
    S2002062000007210000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 2 u koeltijd

    1. Week het brood in de wijnazijn en de olijfolie.
    2. Verwijder de zaden en de witte vliesjes van de paprika.
    3. Leg de tomaten 1 min in kokend water, haal ze eruit, laat ze afkoelen, ontvel en ontpit ze. Je kunt de pitjes erin laten als je een meer 'homemade' effect wil.
    4. Schil en snijd de komkommer in 2 en snijd hem in kleine stukjes.
    5. Gebruik enkel het wit en het zachte groen van de lente-ui.
    6. Schil en plet de knoflook.
    7. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een fijne soep krijgt. Kruid bij naar smaak en voeg een snufje Espelettepeper toe. Zet de soep minstens 2 u koel voor je hem opdient.

    Kooktip

    Voor een ijskoude gazpacho, moet je de ingrediënten in de koelkast bewaren en ijsblokjes toevoegen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 75; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 326,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegan
    Brunch
    Diner
    Zomer
    Lunch
    • Gazpacho andalou: de klassieker
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Kruiden | Espelettepeper
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015021900015990000
  • Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    4,59 €/l
    €4,59
    S2020070800444640000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    3,18 €/l
    €1,59
    S2002062000007210000