Recept zoekresultatenGazpacho andalou: de klassieker
Delhaize logo
  • Gazpacho andalou: de klassiekerA

Gazpacho andalou: de klassieker

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Buiten eten
Lunch
Gazpacho andalou: de klassiekerA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg tomaten
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • 5 cl wijnazijn
  • 2 sneden boerenbrood zonder korst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bot lente-ui
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 2 u koeltijd

    1. Week het brood in de wijnazijn en de olijfolie.
    2. Verwijder de zaden en de witte vliesjes van de paprika.
    3. Leg de tomaten 1 min in kokend water, haal ze eruit, laat ze afkoelen, ontvel en ontpit ze. Je kunt de pitjes erin laten als je een meer 'homemade' effect wil.
    4. Schil en snijd de komkommer in 2 en snijd hem in kleine stukjes.
    5. Gebruik enkel het wit en het zachte groen van de lente-ui.
    6. Schil en plet de knoflook.
    7. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een fijne soep krijgt. Kruid bij naar smaak en voeg een snufje Espelettepeper toe. Zet de soep minstens 2 u koel voor je hem opdient.

    Kooktip

    Voor een ijskoude gazpacho, moet je de ingrediënten in de koelkast bewaren en ijsblokjes toevoegen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 75; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 326,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegetarisch
    Buiten eten
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Gazpacho andalou: de klassiekerA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45