Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGamba's met rauwkost en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Gamba's met rauwkost en yoghurtsausA

Gamba's met rauwkost en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gamba's met rauwkost en yoghurtsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 limoenen
  • 1 stuk gember
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 1 venkelknol
  • 1 rode peper
  • 1 kg diepgevroren gamba's
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 5 cl citroensap
  • 5 cl zonnebloemolie
  • 1 komkommer
  • 250 g kerstomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 minuten

    1. Verwijder de stengels van de venkel en snij de knol in heel fijne plakjes met een mandoline. Overgiet met citroensap en zonnebloemolie, voeg de ontpitte en fijngesneden komkommer toe, de gehalveerde kerstomaten, peper en zout. Dek af en laat rusten in de koelkast.
    2. Meng de yoghurt met 1 eetlepel limoensap, de koriander, een beetje geraspte gember, peper en zout.
    3. Giet de arachideolie op de (ontdooide) gamba’s, voeg de gehakte chilipeper toe en meng. Leg ze in een grote braadpan (of op een plancha) en bak ze op vrij hoog vuur tot ze gekleurd zijn.
    4. Dien de gamba’s op met partjes limoen, de salade en de saus. Serveer met brood.

    Kooktip

    Je kan de gamba’s ook op de barbecue roosteren: steek dan telkens 2 stokjes door 4 gamba’s, zo kan je ze makkelijker omdraaien.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 578,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gamba's met rauwkost en yoghurtsausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19