Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFusilli salade met kip
Delhaize logo
  • Fusilli salade met kipA

Fusilli salade met kip

Duur

> 30 min.

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Fusilli salade met kipA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 200 g waterkers
  • 1 krop sla
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 pompelmoes
  • 1 tuiltje platte peterselie
  • 1 basilicumplant
  • 2 jonge uien
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 500 g fusilli
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • Parmezaanse kaas
  • 1 gezouten ansjovis
  • 500 g kerstomaten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 3 kipfilets

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Waterkers
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
  • Pasta | Italiaans | Fusillone
    500 gr
    5,30 €/kg
    €2,65
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    +/- 400 gr
    +/-14,65€/kg
    +/-€5,86
    Afhaling vanaf 23/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min.

    1. Breng een grote pan gezout water aan de kook voor de pasta. Gebruik een deksel om het proces te versnellen. Kook de pasta al dente gedurende 9 minuten (afhankelijk van de verpakking).
    2. Bestrijk de filets met een druppel olijfolie voordat je ze op smaak brengt met zout en peper. Verhit een pan op een hoog vuur en schroei het vlees dicht. Ga door met bakken op middelhoog vuur. Om kipfilets te krijgen die van buiten krokant en van binnen sappig zijn, leg je bakpapier op de filets. Zet er een gewicht op. Bijvoorbeeld een steelpan. De druk van de pan maximaliseert het contactoppervlak met de pan. Bak de filets 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
    3. Rooster twee el. van elk zaadje (pompoen, zonnebloem en vlas) in een niet-vette koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Roer regelmatig om de zaden niet te verbranden.
    4. Tomaten kunnen doormidden worden gesneden en in een kom worden gedaan. Snijd twee jonge uien fijn en kruid de tomaten en jonge uien met een scheutje olijfolie, zout en peper. Doe in een saladekom.
    5. Snijd de pompelmoes in partjes.
    6. Doe het ei, een el. mosterd, het citroensap, de gezouten ansjovis, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een beetje peper in een hoge kom of kopje voor een staafmixer en mix tot een homogene massa. Voeg 20 cl zonnebloemolie toe en meng rustig van onder naar boven tot je mayonaise krijgt.
    7. Giet de pasta af en voeg toe aan de slakom. De warmte van de pasta zorgt ervoor dat de smaken optimaal worden opgenomen. Voeg eetlepels van de mayonaise toe en meng.
    8. Haal de kip uit de pan en laat een paar minuten staan. Snijd vervolgens in blokjes van een centimeter en voeg toe aan de pastakom.
    9. Was de sla en scheid de blaadjes tot een mooie samenstelling. Vet de sla in met een beetje mayonaise.
    10. Hak de basilicumplant, bieslook en een handvol peterselie fijn en meng met de sla. Dresseer alles en werk af met de knapperige pitjes en pompelmoes partjes. Smakelijk!

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 147 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 12,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,6 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Fusilli salade met kipA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Waterkers
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
  • Pasta | Italiaans | Fusillone
    500 gr
    5,30 €/kg
    €2,65
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    +/- 400 gr
    +/-14,65€/kg
    +/-€5,86
    Afhaling vanaf 23/01