Recept zoekresultatenFusilli met tonijn en edamamepesto
Delhaize logo
  • Fusilli met tonijn en edamamepesto

Fusilli met tonijn en edamamepesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Fusilli met tonijn en edamamepesto

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g rucola
  • 150 g pijnboompitten
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 1 dl water
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 bussels basilicum
  • peper en zout
  • 1 blik Ventresca-tonijnfilets (Impérial - 75 g)
  • 400 g edamamebonen bevroren
  • 500 g volkorenfusilli

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
  2. Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking.
  3. Laat de edamame ontdooien, dop ze en houd 1⁄4 apart. Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking. Mix de edamamebonen, de basilicum, de geraspte parmigiano, 100 g pijnboompitten, het water, de olijfolie, peper en zout in een hakmolen of een blender tot een homogene pesto.
  4. Meng de uitgelekte pasta met de pesto, de rucola, de rest van de pijnboompitten, de uitgelekte tonijn en de rest van de edamamebonen 2 min op een vrij hoog vuur in een grote braadpan. Breng verder op smaak. Werk af met basilicum en dien warm op.

Tip:

Geen zin om je eigen edamameboontjes te doppen? Vervang ze door diepvries- tuinbonen.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Fusilli met tonijn en edamamepesto