Recept zoekresultatenFruitsalade met ti-punchsiroop
Delhaize logo
 • Fruitsalade met ti-punchsiroopA

Fruitsalade met ti-punchsiroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Eindejaar,Buiten eten
Salade
Fruitsalade met ti-punchsiroopA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 1 dikke limoen
 • 1 kg gemengd fruit (nettogewicht, zonder vel of pitten) naar keuze. Bijvoorbeeld : ½ ananas + 1 mango + 3 kiwi’s + aardbeien
 • 150 g griessuiker
 • 1 kaneelstokje
 • 3 sinaasappelen
 • 1 gousse vanillepeul
 • 4 eetlepels witte rum

Begin met koken

 1. Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de limoen. Doe alles in een steelpan met het sinaasappelsap (25 cl), de gespleten en geschraapte vanillepeul, het in 2 gebroken kaneelstokje en de suiker. Breng langzaam en al roerend aan de kook, laat dan 15 min. op een zacht vuur sudderen. Giet in een heel grote kom en laat afkoelen.
 2. Schil ondertussen het fruit en snij het in blokjes.
 3. Neem de vanillepeul en het kaneelstokje uit de afgekoelde siroop, voeg dan de rum en het fruit toe. Meng goed, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
 4. Dien goed koel op.

Kooktip

Je kan er eventueel nog een bol vanille- of kokosijs bij serveren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 385; energie (kCal): 91; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 15,8; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 256,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegan
Eindejaar,Buiten eten
Overig
Zomer
Salade
 • Fruitsalade met ti-punchsiroopA