Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenFricassee van groene asperges, edamameboontjes en boschampignons met tuinkruidenroom
Delhaize logo
  • Fricassee van groene asperges, edamameboontjes en boschampignons met tuinkruidenroom
Fricassee van groene asperges, edamameboontjes en boschampignons met tuinkruidenroom

Fricassee van groene asperges, edamameboontjes en boschampignons met tuinkruidenroom

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g boschampignons (mix naar keuze)
  • 330 g groene aspergepunten (3 schaaltjes)
  • 400 g diepvries-edamameboontjes
  • 1 sjalot
  • 2 biocitroenen
  • 2 dl room
  • 50 g boter
  • 20 g verse kruidenmix (naar keuze: peterselie, kervel, bieslook, dragon …)
  • 2 teentjes verse knoflook
  • peper en zout
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • 200 g boschampignons (mix naar keuze)
  • 330 g groene aspergepunten (3 schaaltjes)
  • 400 g diepvries-edamameboontjes
  • 1 sjalot
  • 2 biocitroenen
  • 2 dl room
  • 50 g boter
  • 20 g verse kruidenmix (naar keuze: peterselie, kervel, bieslook, dragon …)
  • 2 teentjes verse knoflook
  • peper en zout
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)

Begin met koken

: 30 min.
1
Klop de room stijf. Kruid hem met peper en zout en voeg de geraspte zeste van ½ citroen toe. Houd enkele kruiden apart voor de afwerking en hak de rest heel fijn. Meng de gehakte kruiden met de room en bewaar in de koelkast.
2
Kook de asperges 2 min in kokend gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken in ijskoud water.
3
Dop de ontdooide edamameboontjes.
4
Maak de champignons schoon zonder water te gebruiken: borstel ze en/of wrijf ze met een doek. Snijd de grotere champignons in stukken. Hak de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit alles 5 min op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de hete boter; kruid met peper en zout. Meng met de geraspte zeste en het sap van ½ citroen. Voeg de asperges en de edamameboontjes toe. Fruit nog 1 min, breng verder op smaak en geef ook enkele draaien van de ‘Chili Explosion’ kruidenmolen.
5
Dresseer de groenten op de borden en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Voeg kleine toefjes room toe, werk af met kruiden en serveer. Geef er de rest van de room apart bij.
1
Klop de room stijf. Kruid hem met peper en zout en voeg de geraspte zeste van ½ citroen toe. Houd enkele kruiden apart voor de afwerking en hak de rest heel fijn. Meng de gehakte kruiden met de room en bewaar in de koelkast.
2
Kook de asperges 2 min in kokend gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken in ijskoud water.
3
Dop de ontdooide edamameboontjes.
4
Maak de champignons schoon zonder water te gebruiken: borstel ze en/of wrijf ze met een doek. Snijd de grotere champignons in stukken. Hak de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit alles 5 min op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de hete boter; kruid met peper en zout. Meng met de geraspte zeste en het sap van ½ citroen. Voeg de asperges en de edamameboontjes toe. Fruit nog 1 min, breng verder op smaak en geef ook enkele draaien van de ‘Chili Explosion’ kruidenmolen.
5
Dresseer de groenten op de borden en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Voeg kleine toefjes room toe, werk af met kruiden en serveer. Geef er de rest van de room apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 406 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Pasen
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paddenstoelenmix | pasta

Delhaize

Paddenstoelenmix | pasta

200 gr

€3,79

Asperges 10-16

Delhaize

Asperges 10-16

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Edamame

NISSUI

Edamame

400 gr

€5,55

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Kruiden | Provençaalse

Santa Maria

Kruiden | Provençaalse

2 × 18 gr

€5,90

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€26,22