Recept zoekresultatenFrangipanetaartjes met frambozen
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:11
    D
  • Frangipanetaartjes met frambozen

Frangipanetaartjes met frambozen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Pasen,Moederdag,Buiten eten
Dessert
Frangipanetaartjes met frambozenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 250 g frambozen
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g griessuiker
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 50 g zachte boter

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Leg de bladerdeegplakjes in de taartvormpjes.
  3. Gebruik de garde om de zachte boter met de suiker, de gemalen amandelen en de eieren te mengen tot een gladde room. Verdeel deze room over de taartbodempjes. Steek er de frambozen voorzichtig in met de opening naar beneden.
  4. Bak 25 min. in de oven. Laat 5 min. rusten, haal uit de vormpjes en laat op een taartrooster afkoelen.
  5. Serveer op kamertemperatuur.
  6. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.

Kooktip

Om de amandelsmaak te versterken, kan je 1 koffielepel amandelaroma bij de room doen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1258; energie (kCal): 302; vetten (g): 19; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 25; suikers (g): 14,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 634,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen,Moederdag,Buiten eten
Overig
Zomer,Lente
Dessert
  • 00:00
    -03:11
    D
  • Frangipanetaartjes met frambozen