Recept zoekresultatenForel met spek en polenta
Delhaize logo
  • Forel met spek en polentaB

Forel met spek en polenta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Forel met spek en polentaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Ardense forellen Taste of Inspirations
  • 16 reepjes ontbijtspek
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • 3 g verse tijm
  • 50 g rucola
  • 150 g polenta
  • 50 g parmigiano
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Forel | Ardense
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 385 gr
    +/-14,49€/kg
    +/-€5,58
    F1981081100228000000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Rucola
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102000364600000
  • Polenta | Voorgekookt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    3,89 €/kg
    €1,75
    S2016030703636080000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 5 min. kooktijd

    1. Rol 4 reepjes spek rond elke forel.
    2. Hak de tijm fijn en strooi over de vispakketjes.
    3. Bereid de polenta: breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Voeg de polenta toe en kruid met peper en zout. Blijf roeren met de garde tot de polenta gaar is. Dat duurt zo’n 5 min.
    4. Rasp de parmigiano en voeg samen met 1/3 van de olijfolie aan de polenta toe.
    5. Bak de forelfilets in de pan in 2/3 van de olijfolie.
    6. Roer de rucola door de hete polenta zodat ze een beetje slinkt en dien meteen op met enkele citroenpartjes.

    Kooktip

    De polenta moet smeuïg zijn. Als de gare polenta te vast is, giet er dan nog een beetje extra hete bouillon bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 706; energie (kCal): 169; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 557,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Forel met spek en polentaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Forel | Ardense
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 385 gr
    +/-14,49€/kg
    +/-€5,58
    F1981081100228000000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Rucola
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102000364600000
  • Polenta | Voorgekookt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    3,89 €/kg
    €1,75
    S2016030703636080000