• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans
  • Dieet: Gluten vrij
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Andere

Dit recept versturen

Forel met spek en polenta
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 4 Ardense forellen Taste of Inspirations
  • 16 reepjes ontbijtspek
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • 3 g verse tijm
  • 50 g rucola
  • 150 g polenta
  • 50 g parmigiano
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper en zout
Forel met spek en polenta
Bereiding

Bereidingstijd: 20 min. + 5 min. kooktijd

  1. Rol 4 reepjes spek rond elke forel.
  2. Hak de tijm fijn en strooi over de vispakketjes.
  3. Bereid de polenta: breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Voeg de polenta toe en kruid met peper en zout. Blijf roeren met de garde tot de polenta gaar is. Dat duurt zo’n 5 min.
  4. Rasp de parmigiano en voeg samen met 1/3 van de olijfolie aan de polenta toe.
  5. Bak de forelfilets in de pan in 2/3 van de olijfolie.
  6. Roer de rucola door de hete polenta zodat ze een beetje slinkt en dien meteen op met enkele citroenpartjes.

Kooktip

De polenta moet smeuïg zijn. Als de gare polenta te vast is, giet er dan nog een beetje extra hete bouillon bij.

Nutritionele informatie

Energie: 564 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst