Recept zoekresultatenFondue van de chef met witte porto
Delhaize logo
  • Fondue van de chef met witte porto

Fondue van de chef met witte porto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Fondue van de chef met witte porto

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 3 dl witte porto
  • peper
  • 200 g zwarte pensen
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 dikke appel
  • 100 g Medjool dadels
  • 10 g boter
  • 150 g ontbijtspek
  • 800 g Fondue ‘helft-helft’ Taste of Inspirations
  • 16 g maiszetmeel
  • 100 g kleine gedroogde vijgen
  • 2 fijne stokbroodjes met noten en rozijnen (af te bakken)
  • 150 g peperkoek met honing en noten Averbode
  • 1 bosje tijm
  • 1 grote appel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Porto | Wit | 19% alc
    75 cl
    11,99 €/l
    €8,99
    Afhaling vanaf 01/02
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    50,89 €/kg
    €2,29
  • Boerenpensen | Zwart
    +/- 240 gr
    +/-9,99€/kg
    +/-€2,40
    Afhaling vanaf 02/02
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. kooktijd
    1. Kook de aardappelen in de schil zoals je zelf verkiest (kokend water of stoom). 
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de stokbroodjes met noten en rozijnen gedurende 5 min.
    3. Wikkel elke aardappel in een half sneetje spek en prik er een takje tijm in. Schik ze in een ovenschaal en laat ze ± 10 min. braden.
    4. Snijd de appel in grove stukken en bak ze 5 min. goudbruin op een zacht vuurtje, in de gesmolten boter.
    5. Bereid de fondue volgens de instructies op de verpakking (de porto vervangt de vermelde witte wijn en kirsch).
    6. Snijd de beuling in schijfjes en schik hem met de andere garnituren op een schotel: grote stukken stokbrood en peperkoek, dadels, vijgen, gekookte appelblokjes en aardappelen met spek.
    7. Dien de fondue op met de garnituren en een mooie sla.
     
    Kooktip
    • Je kunt een uitgeholde pompoen als caquelon gebruiken. Braad hem 20 min in de oven om hem goed op te warmen. Giet er de fondue in; als ze tijdens het eten stolt, zet dan alles een paar minuutjes terug in de oven.
    • Je kan 1 grote appel vervangen door 2 kleine appels.
     
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Fondue van de chef met witte porto

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Porto | Wit | 19% alc
    75 cl
    11,99 €/l
    €8,99
    Afhaling vanaf 01/02
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    50,89 €/kg
    €2,29
  • Boerenpensen | Zwart
    +/- 240 gr
    +/-9,99€/kg
    +/-€2,40
    Afhaling vanaf 02/02
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05