Recept zoekresultatenFive miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
Delhaize logo
  • Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaakA

Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Lactose vrij
Overig
Hoofdgerecht
Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaakA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 g wortelen
  • 30 cl warm water
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 33 cl Scotch Ale bier
  • 1 koffielepel rundsbouillon
  • 500 g pastinaak
  • 2 eetlepels pindanootolie
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg extra magere rundskarbonaden

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Scotch | Finest | 8% ALC. | Fles
    4 x 33 cl
    4,77 €/l
    €6,29
  • Bouillon | Rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 3u 20min.

    1. Versnipper de ui en de look. Fruit ze gedurende 5 min op een zacht vuurtje in een grote gietijzeren kookpot met olie. Strooi er de bloem over, meng gedurende 1 minuut en voeg dan het bier toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
    2. Schil de wortelen en de pastinaak en snijd ze in grote stukken. Doe ze in de pot. Leg het deksel erop en laat 3 u sudderen. Check af en toe of er nog voldoende vocht in de pot is.
    3. Voeg het vlees, de laurierblaadjes, de tomatenpuree, het warm water en de rundsbouillon toe. Voeg ook peper en zout toe.
    4. Dien op met geplette aardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 320; energie (kCal): 76; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 525,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Lactose vrij
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaakA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Scotch | Finest | 8% ALC. | Fles
    4 x 33 cl
    4,77 €/l
    €6,29
  • Bouillon | Rund
    Dit product is niet meer beschikbaar