Recept zoekresultatenFish pie - visgratin
Delhaize logo
  • Fish pie - visgratinC

Fish pie - visgratin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Fish pie - visgratinC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g bloemige aardappelen
  • zout
  • 40 ml melk
  • 20 g gezouten boter
  • 20 cl room Taste Of Inspirations
  • 6 takjes dille
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 vers geperst citroensap
  • enkele spinaziebladen
  • 200 g pladijsfilets
  • 1 koffielepel zeste van een biocitroen
  • 140 g gerookte heilbot
  • zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 70 min.

  1. Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappels. Pureer ze met de boter en de melk. Kruiden met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gerookte vis en de scholfilet in stukjes van 2 cm. Rasp de cheddar. Hak de spinazie grof. Hak de blaadjes van de platte peterselie en de dille fijn. Giet alles in een slakom en voeg vervolgens de room, het citroensap en de citroenzeste toe. Meng en pas de kruiding aan.
  3. Giet het mengsel in een ovenschotel en bedek het met de puree en laat gedurende 30 minuten goudbruin worden in de oven.
  4. Dien onmiddellijk op met een salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 637; energie (kCal): 153; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 424,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Fish pie - visgratinC