Recept zoekresultatenFish & chips van leng in de oven
Delhaize logo
  • Fish & chips van leng in de oven
    A

Fish & chips van leng in de oven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Fish & chips van leng in de ovenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g lengfilet
  • 900 g vastkokende aardappelen
  • 50 g boter met algen of fijne kruiden
  • 2 e.l. olijfolie
  • verse tijm
  • 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€14,27

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 2 x 15 min kooktijd

  1. Kook de ongeschilde aardappelen op je eigen manier gaar (water, stoom of microgolfoven), maar zorg dat ze nog wat vast zijn.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  3. Snij de aardappelen in dikke frieten en verdeel ze over de met bakpapier beklede ovenplaat. Bedruip met olijfolie en meng met de handen.Voeg de in 4 porties gesneden lengfilet toe, de in partjes gesneden citroenen en, eventueel, de in plakjes gesneden knoflook.
  4. Bestrijk alles met de gesmolten boter (met algen of fijne kruiden), bestrooi met afgeritste tijmblaadjes en kruid met peper en zout.
  5. Zet 15 min in de oven.
  6. Serveer meteen met een slaatje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 402; energie (kCal): 95; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 346,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 402; energie (kCal): 95; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 346,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Fish & chips van leng in de oven
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€14,27