Recept zoekresultatenFiguren van gebakken marsepein
Delhaize logo
  • Figuren van gebakken marsepeinC

Figuren van gebakken marsepein

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Sinterklaas
Dessert
Figuren van gebakken marsepeinC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 240 g goede marsepein
  • bakpapier
  • 1 ei
  • 1 el water
  • bakpapier
  • 240 g goede marsepein
  • 1 eetlepel water

Begin met koken

  1. Neem goede marsepein.
  2. Spreid de marsepein met de rol over een dikte van een cm uit op bakpapier of een plank die lichtjes is bestrooid met bloemsuiker.
  3. Druk daaruit figuurtjes met een vormpje.
  4. Smeer ze in met het ei dat je opklopte met het water.
  5. Leg ze op het bakpapier en laat ze ongeveer 15 min. bakken in de oven (voorverwarmd op th. 5 – 150°C).

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1889; energie (kCal): 451; vetten (g): 20,9; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 52,9; suikers (g): 46; vezels (g): 4,8; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 624,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Sinterklaas
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Figuren van gebakken marsepeinC