Recept zoekresultatenFetakroketjes met coulis van pompoen, geroosterde tomaatjes en olijven
Delhaize logo
  • Fetakroketjes met coulis van pompoen, geroosterde tomaatjes en olijvenC

Fetakroketjes met coulis van pompoen, geroosterde tomaatjes en olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
Fetakroketjes met coulis van pompoen, geroosterde tomaatjes en olijvenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g bio bloem
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 300 g feta bio
  • 4 cl druivenpitolie
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 1 limoen (het sap)
  • snufje zout
  • 2 koffielepels honing
  • 350 g pompoen bio
  • 1 koffielepel sumac
  • 5 g verse basilicum blaadjes bio
  • 1/4 bussel platte peterselie bio
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 ei bio
  • 3 takjes oregano
  • 2 eetlepels olijfolie bio (voor de vinaigrette)
  • 4 cl olijfolie bio (voor de coulis)
  • 1 el olijfolie bio (voor de kerstomaatjes)
  • 1 mespuntje suiker
  • 250 g kerstomaatjes bio
  • 60 g zwarte cailletier-olijven

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Paneermeel
    400 gr
    0,75 €/kg
    €0,30
    S2012041300043030000
  • Kaas | Feta | Grieks | Blok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996043000169100000
  • Olie | Druivenpit
    1 l
    4,99 €/l
    €4,99
    S1999031700006390000
  • Kruiden | Komijn
    33 gr
    92,42 €/kg
    €3,05
    S2009113008000170000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 55 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Leg de kerstomaatjes en de olijven in een ovenschaal, bedruppel met de olijfolie, voeg de oregano toe en strooi er de suiker en het zout op. Laat 25 min. garen in de oven.
    3. Maak intussen de coulis van pompoen: maak de pompoen schoon tot je zo’n 300 g overhebt. Je hoeft hem niet te schillen, haal wel de pitten eruit. Snijd hem in grote stukken en gaar ze ± 20 min. in kokend water tot ze zacht zijn.
    4. Maak intussen de vinaigrette: meng alle ingrediënten en laat rusten.
    5. Giet de helft van het kookvocht van de pompoen weg en mix de rest met het komijn- en korianderpoeder en de olijfolie tot een gladde coulis. Kruid bij met peper en zout.
    6. Maak de kroketjes: meng de sumac en de sesamzaadjes onder het paneermeel. Hak de peterselie fijn en meng die er ook onder. Klop het ei lichtjes op met zout en peper.
    7. Snijd de feta in langwerpige stukken en paneer à l’anglaise: rol ze eerst door de bloem, haal ze door het ei en ten slotte door het gekruide paneermeel.
    8. Verlaag de oven naar 160°C. Verwarm de druivenpitolie in een pan op een middelhoog vuur en bak er de kroketjes 30 sec per kant in en gaar ze dan 5 min. verder in de warme oven. Zo voorkom je dat de kroketjes openbarsten in de pan. Laat ze even uitdruppen op een keukenpapiertje.
    9.  Verdeel de kroketjes, de tomaatjes en de olijven over de borden en bedruppel met de coulis en de vinaigrette. Werk af met de verse basilicumblaadjes.

    Kooktip

    • Je kunt de kroketjes op voorhand bakken in de pan en net voor het opdienen in de oven afwerken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 945; energie (kCal): 228; vetten (g): 18,3; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 812,59
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Kerst
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Fetakroketjes met coulis van pompoen, geroosterde tomaatjes en olijvenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Paneermeel
    400 gr
    0,75 €/kg
    €0,30
    S2012041300043030000
  • Kaas | Feta | Grieks | Blok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996043000169100000
  • Olie | Druivenpit
    1 l
    4,99 €/l
    €4,99
    S1999031700006390000
  • Kruiden | Komijn
    33 gr
    92,42 €/kg
    €3,05
    S2009113008000170000