Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFejoada (worst met bonen en chorizo)
Delhaize logo
  • Fejoada (worst met bonen en chorizo)A

Fejoada (worst met bonen en chorizo)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Fejoada (worst met bonen en chorizo)A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 boerenbraadworsten
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 480 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 500 g passata
  • 1 kruidnagel
  • peper
  • 1 schil van onbehandelde citroen
  • 10 cl pittige rode wijn
  • 1 groene Spaanse peper (volledig)
  • 225 g pikante chorizo
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels gehakte koriander

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min.

  1. Doe de olie in een stoofpot en bak er de worsten goudbruin in met de gesnipperde rode uien en de geperste lookteentjes gedurende 5 min.
  2. Voeg de in plakjes gesneden chorizo toe, de wijn, de Spaanse peper, de gemalen komijn, de citroenschil, de kruidnagel, de passata, zout en peper.
  3. Roer, dek af en laat 30 min. zachtjes verder koken. Voeg de gespoelde en uitgelekte bonen toe en de saffraan, opgelost in 2 eetlepels saus. Laat nog 10 min. zachtjes koken.
  4. Verwijder de citroenschil en de Spaanse peper en dien heel warm op, bestrooid met de koriander. Serveer met knapperig brood.

Kooktip

Niet te versmaden met aardappelen en uien, gebakken in boter en olijfolie, en op smaak gebracht met fijngehakte knoflook en bladpeterselie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 743; energie (kCal): 179; vetten (g): 12; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 954,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Fejoada (worst met bonen en chorizo)A