Recept zoekresultatenFarfalle met kip en dragonsaus
Delhaize logo
  • Farfalle met kip en dragonsausA

Farfalle met kip en dragonsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Overig
Pasta
Farfalle met kip en dragonsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bio citroen
  • 20 cl room
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kippenreepjes
  • 20 cl gevogeltefond
  • 2 soeplepels fijngehakte verse dragon
  • 400 g farfalle deegwaren (klein formaat)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Room  35%
    20 cl
    3,50 €/l
    €0,70
    F2015112500159100000
  • Kip | borsthaasjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992102600288900000
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    Afhaling vanaf 12/08
    S1997101600013660000
  • Begin met koken

    1. Spoel de citroen(en) of limoen(en) en droog hem af.
    2. Verwijder de schil met een fijne rasp.
    3. Braad de gesneden kippenreepjes 6 min. goudbruin in de warme olijfolie op een hevig vuur, onder voortdurend roeren.
    4. Doe er peper en zout op en hou ze warm.
    5. Blus het kookvocht met de gevogeltefond en de room.
    6. Voeg er de geperste look, de helft van de dragon en van de citrusschil aan toe.
    7. Laat het geheel 10 min. inkoken op een zacht vuur.
    8. Maak de deegwaren klaar in gezouten kokend water.
    9. Laat ze zorgvuldig uitlekken en giet ze in een voorverwarmde schotel met de hete saus.
    10. Roer ze geruime tijd om, maak een kuiltje in het midden van de schotel en leg er de kippenreepjes op.
    11. Versier het gerecht met de rest van de dragon en de schil.
    12. Dien onmiddellijk op.

    Kooktip

    Lightversie:
    Gebruik vetarme room en maak de kippenreepjes klaar in een pan met antikleeflaag, in de helft van de olie.

    Onze broodtip:
    Biovolgranenbrood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 648; energie (kCal): 155; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 747,88
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Farfalle met kip en dragonsausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Room  35%
    20 cl
    3,50 €/l
    €0,70
    F2015112500159100000
  • Kip | borsthaasjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992102600288900000
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    Afhaling vanaf 12/08
    S1997101600013660000