Farfalle met kip en dragonsaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Overig
Pasta
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 bio citroen
- 20 cl room
- 2 soeplepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 400 g kippenreepjes
- 20 cl gevogeltefond
- 2 soeplepels fijngehakte verse dragon
- 400 g farfalle deegwaren (klein formaat)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F1992102600288900000
S1997101600013660000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Spoel de citroen(en) of limoen(en) en droog hem af.
- Verwijder de schil met een fijne rasp.
- Braad de gesneden kippenreepjes 6 min. goudbruin in de warme olijfolie op een hevig vuur, onder voortdurend roeren.
- Doe er peper en zout op en hou ze warm.
- Blus het kookvocht met de gevogeltefond en de room.
- Voeg er de geperste look, de helft van de dragon en van de citrusschil aan toe.
- Laat het geheel 10 min. inkoken op een zacht vuur.
- Maak de deegwaren klaar in gezouten kokend water.
- Laat ze zorgvuldig uitlekken en giet ze in een voorverwarmde schotel met de hete saus.
- Roer ze geruime tijd om, maak een kuiltje in het midden van de schotel en leg er de kippenreepjes op.
- Versier het gerecht met de rest van de dragon en de schil.
- Dien onmiddellijk op.
Kooktip
Lightversie:
Gebruik vetarme room en maak de kippenreepjes klaar in een pan met antikleeflaag, in de helft van de olie.
Onze broodtip:
Biovolgranenbrood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 648; energie (kCal): 155; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 747,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Pasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F1992102600288900000
S1997101600013660000
Laad nog 3 producten