Recept zoekresultatenFantasietaboulé
Delhaize logo
  • FantasietabouléA

Fantasietaboulé

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
FantasietabouléA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 lente-uitjes
  • 10 muntblaadjes
  • zout
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 bosje peterselie
  • 5 cl olijfolie
  • 2 citroenen
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 rijpe avocado
  • 150 g couscous
  • 18 cl licht gezouten kokend water

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snij de paprika in kleine blokjes, doe ze in een kom en voeg de couscous toe. Overgiet met het licht gezouten kokend water en laat rusten.
  2. Snij ondertussen het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en meng ze goed met het sap van de helft van de citroenen. Hak de kruiden en de lente-uitjes. Snij de ontpitte komkommer in kleine blokjes.
  3. Giet de olijfolie op de couscous, roer goed, voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Meng en breng op smaak. Voeg eventueel nog wat citroensap toe, afhankelijk van je eigen smaak. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  4. Serveer koel met gegrilde vis, brochettes, merguez, gebraden kip, enz.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 433; energie (kCal): 104; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 384,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Salade
  • FantasietabouléA