Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEverzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek
Delhaize logo
  • Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoekB

Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoekB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g everzwijnboutgebraad
  • 8 vijgen
  • 40 g peperkoek
  • 20 cl porto
  • 19 cl wildfond (uit bokaal)
  • 30 g boter
  • peper
  • 1 klontje boter
  • 20 g boter (voor het braden)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
  • Peperkoek
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Ruby | Porto
    75 cl
    11,93 €/l
    €8,95
  • Fond | Wild
    40 cl
    10,88 €/l
    €4,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Bind het gebraad, leg het in een schotel en smeer het in met een beetje boter (voor het braden); doe er zout en peper op. Bak 30 min. in de oven (20 min. per 500 g).
    3. Giet ondertussen de porto in een steelpan en kook deze op een flink uur tot de helft in. Doe de wildfond erbij en kook 1/3 in. Doe er de verkruimelde sneetjes peperkoek bij, meng op zacht vuur met de garde tot een homogene saus. Zet van het vuur en doe er 1/2 van de boter bij; kruid af.
    4. Snij de vijgen in 4 en laat ze op matig vuur goudbruin bakken in een pan met de rest van de boter.
    5. Laat het gebraad 5 min. rusten onder aluminiumfolie voordat je het in sneetjes versnijdt. Dien heel warm op met de saus, de vijgen en gratin dauphinois.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 824; energie (kCal): 196; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 20,7; suikers (g): 17,8; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 645,23
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoekB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
  • Peperkoek
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Ruby | Porto
    75 cl
    11,93 €/l
    €8,95
  • Fond | Wild
    40 cl
    10,88 €/l
    €4,35