Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEverzwijngebraad met groene peper en porto
Delhaize logo
  • Everzwijngebraad met groene peper en portoB

Everzwijngebraad met groene peper en porto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Everzwijngebraad met groene peper en portoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 15 cl verse room
  • 5 cl porto
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels groene peperbolletjes (in pekelnat, uitgelekt)
  • 10 fijne sneetjes ontbijtspek (ong. 80 g)
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 700 g everzwijngebraden
  • 19 cl wildfond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Ruby | Porto
    75 cl
    11,93 €/l
    €8,95
  • Peper | Groen
    30 gr
    58,33 €/kg
    €1,75
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Leg de sneetjes spek op een snijplank: laat ze mekaar lichtjes overlappen zodat je een grote rechthoek bekomt. Leg er het gebraad haaks op en vouw het spek over het gebraad zodat het volledig omwikkeld is.
    3. Smeer een ovenschotel lichtjes in met olie, leg er het vlees in en kruid met peper. Bak 15 min. in de oven, overgiet met de witte wijn. Laat nog 30 min. bakken.
    4. Giet, wanneer het gebraad gebakken is, het braadnat in een steelpan. Leg het vlees terug in de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven.
    5. Doe de wildfond bij in de steelpan en laat 2 min. op een hevig vuur inkoken. Voeg dan de porto toe, de room, het bindmiddel en de groene peper. Laat zacht sudderen.
    6. Versnij ondertussen het gebraad. Breng de saus op smaak met peper en zout en dien meteen op.
    7. Serveer met prinsessenbonen en minirösti.

    Kooktip

    Je kan het vlees een nacht laten marineren in witte wijn met een in schijfjes gesneden wortel, een fijngesnipperde sjalot en een kruidentuiltje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 671; energie (kCal): 161; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 16; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 596,02
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Everzwijngebraad met groene peper en portoB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Ruby | Porto
    75 cl
    11,93 €/l
    €8,95
  • Peper | Groen
    30 gr
    58,33 €/kg
    €1,75