Delhaize logo
  • Eton Mess

Eton Mess

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Dessert
Eton Mess

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g aardbeien
  • 25 g bloemsuiker
  • enkele muntblaadjes
  • 100 g frambozencoulis
  • 70 g kleine meringues
  • 20 cl slagroom
  • 4 trosjes rode bessen (facultatief)

Begin met koken

  1. Zet een kom en de mixerkloppers 1 uur op voorhand in de koelkast.
  2. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in stukjes. Verkruimel de meringues in grove stukken.
  3. Klop de slagroom stijf in de koele kom en voeg de bloemsuiker toe.
  4. Meng, net voor het opdienen, de aardbeien, meringues en room. Voeg 2/3 van de coulis toe en roer even voor een gemarmerd effect. Verdeel de resterende coulis over 4 coupes, schep er de roombereiding op en meng nog even.
  5. Dien onmiddellijk op, versierd met de rode bessen en de muntblaadjes.

Kooktip

  • Je kan dit dessert vooraf bereiden, maar bewaar de ingrediënten dan afzonderlijk en meng ze net voor het opdienen. De meringues worden immers zacht en lossen zich op in de room.
  • Variant: vervang de frambozencoulis door aardbeiencoulis.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Overig
Zomer,Lente
Dessert
  • Eton Mess