Recept zoekresultatenEntrecotes met groene peper
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:45
    C
  • Entrecotes met groene peper

Entrecotes met groene peper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Entrecotes met groene peperC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g entrecotes
  • 2 sjalotten
  • 2 room
  • 5 cl cognac
  • 1 dl witte wijn
  • 15 g boter (voor het stoven)
  • 20 g boter (voor het vlees)
  • 30 g boter (voor de saus)
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 el olijfolie
  • 40 g gepekelde groene peper
  • Fleur de sel
  • 15 g boter (voor het fruiten)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Entrecôte | Belgisch  rund
    +/- 300 gr
    +/-17,35€/kg
    +/-€5,21
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Cognac
    70 cl
    72,84 €/l
    €50,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Hak de sjalotten fijn en stoof ze 10 min. op een heel zacht vuurtje in een pan met de botere (om te stoven). Laat ze niet kleuren. 
    2. Giet ook de kalfsfond en de room in een steelpan; laat voor 2/3 inkoken tot een romige saus. 
    3. Besprenkel de sjalotten met cognac en laat volledig inkoken. Voeg daarna de witte wijn toe en laat voor 2/3 inkoken. Zeef de bereiding en pers de massa goed uit. 
    4. Fruit in dezelfde pan de peperbolletjes 2 min. aan met de boter (voor het fruiten). Blus met de ingekookte wijn en giet alles bij de roomsaus. Laat rustig sudderen. 
    5. Schroei de entrecotes dicht in een hete pan met de boter en de olijfolie. Draai ze na 1 min om en schroei de andere kant dicht. Laat verder garen op een matig vuurtje, naar smaak en naargelang de dikte van de entrecotes. Besprenkel ten slotte met een snufje fleur de sel. 
    6. Haal de saus van het vuur en voeg al kloppend de koude boter in blokjes toe. Breng verder op smaak met peper en zout. 
    7. Dien de entrecotes op met de saus, frietjes (traditionele of ovengebakken) en een slaatje.

    Kooktip

    • Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte gaarheid.  
    • Goed om te weten: staat je mond in brand? Water drinken helpt niet, want het actieve bestanddeel van peper lost niet op in water. Melk en vet daarentegen neutraliseren doeltreffend de pikante smaak.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 749; energie (kCal): 180; vetten (g): 13,6; verzadigde vetten (g): 7,3; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 689,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:45
      C
    • Entrecotes met groene peper

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Entrecôte | Belgisch  rund
    +/- 300 gr
    +/-17,35€/kg
    +/-€5,21
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Cognac
    70 cl
    72,84 €/l
    €50,99