Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEend in mandarijnpannenkoekjes
Delhaize logo
  • Eend in mandarijnpannenkoekjesA

Eend in mandarijnpannenkoekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Aperitief
Eend in mandarijnpannenkoekjesA

Ingrediënten voor 16 Porties

16 Porties
  • 3 clementines
  • 90 g pak gerookte of gedroogde eendenfilet in sneetjes (90 g)
  • 1 eetlepel hoi-sinsaus
  • 4 lente-uitjes
  • 16 blaadjes munt
  • 2 wraps

Begin met koken

  1. Verwijder het vet van de sneetjes eendenfilet (met een schaar gaat het makkelijk), snij ze in fijne reepjes.
  2. Pel 2 clementines, breek ze in 2 en snij elke helft in plakjes.
  3. Snij de uitjes in 2 en verwijder de groene helften. Snij de resterende helften in 2, snij ze dan in fijne staafjes.
  4. Pers het sap uit de 3e clementine, doe er 3 eetlepels van in een kommetje, voeg de Hoi Sin saus toe en meng met de klopper.
  5. Snij elke wrap in 8 driehoeken. Leg op de basis van elke driehoek staafjes ui, enkele reepjes eend en een plakje clementine. Bedruip met wat saus en rol op. Steek een blaadje munt onder de punt en steek alles vast met een houten prikker.
  6. Dek af en zet koel weg tot net voor het serveren.

Kooktip

Hoi Sin saus is een Chinese barbecuesaus die je vindt in de afdeling “wereldkeuken”.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 510; energie (kCal): 121; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 17,1; suikers (g): 4,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 49,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Eend in mandarijnpannenkoekjesA