Recept zoekresultatenEend gelakt met gemberstroop, veenbessen en paksoi
Delhaize logo
  • Eend gelakt met gemberstroop, veenbessen en paksoiA

Eend gelakt met gemberstroop, veenbessen en paksoi

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Hoofdgerecht
Eend gelakt met gemberstroop, veenbessen en paksoiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g verse bosbessen
  • 1 koffielepel suiker
  • 2 el olijfolie
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 4 el sojasaus
  • 2 stuks Shanghai paksoi
  • 2 eetlepels boter (voor het vlees)
  • 1 koffielepel boter (voor de veenbessen)
  • 1 koffielepel tajinekruiden
  • 2 wilde eendenborstfilets

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Veenbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Monin Gember 250 ml |Siroop|Monin Sirop Ginger 25cl
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
  • Shanghai Paksoy
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. baktijd

    1. Snijd de 2 paksoi in 4 en bak kort in de helft van de hete olijfolie. Kruid ze bij met peper en zout.
    2. Stoof de veenbessen in een pan met boter en bestrooi met de suiker. Laat enkele minuten garen op een middelhoog vuur.
    3. Maak enkele inkepingen in het vet van de eendenborsten. Wrijf het vlees in met de tajinekruiden en bak het rosé in hete boter. Overgiet het vlees tijdens het bakken met de gemberstr
    4. Dien de eendenborstfilets op met de paksoi en de veenbessen. oop. Laat even karamelliseren en blus ten slotte met de sojasaus.

    Kooktip

    • De klassieke gelakte eend is de Chinese pekingeend met een lak op basis van maltose, sojasaus en azijn. Deze lak is perfect zoetzuur.
    • In principe kun je lakken met stroop die een zoet ingrediënt bevat: suiker, honing, Luikse stroop of homemade stroop met smaakmakers naar keuze, zoals vijfkruidenpoeder of gember.
    • Door het karamelliseren van de lak krijgt je eend een bruine kleur, een ‘sticky touch’ en een extra intense smaak.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 5,1; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 641,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst
    Hoofdgerecht
    • Eend gelakt met gemberstroop, veenbessen en paksoiA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Veenbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Monin Gember 250 ml |Siroop|Monin Sirop Ginger 25cl
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
  • Shanghai Paksoy
    Dit product is niet meer beschikbaar