Recept zoekresultatenEasy tiramisu met speculoos in 10 minuten
Delhaize logo
  • Easy tiramisu met speculoos in 10 minutenD

Easy tiramisu met speculoos in 10 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Easy tiramisu met speculoos in 10 minutenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 900 ml tiramisu-roomijs Delhaize
  • 225 g artisanale speculoos Delhaize (1 doos)
  • 20 cl gesuikerde slagroom
  • 8 meringues

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Roomijs Tiramisu
    90 cl
    3,32 €/l
    €2,99
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
  • Slagroom | Gesuikerd | Vol-Romig
    25 cl
    8,36 €/l
    €2,09
  • Meringues | Wit
    100 gr
    15,90 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Supergemakkelijk

    Het leven is kort. Maak een makkelijk dessert en geniet.

    1. Verkruimel de speculoos en verdeel over 4 dessertbordjes. Tip: Stop je koekjes in een plastic zakje en ga er met je deegrol over. Knip een hoekje uit je zakje. Gieten zonder knoeien!
    2. Schep per bord 2 bolletjes ijs en leg ze op je speculooskruimels. Spuit de room op je ijsbolletjes. Breek de merengue over je bouwwerk.

    Dáárom is deze speculoos zo lekker.
    Deze traditionele speculoos heeft al meer dan 100 jaar dezelfde vorm. We gebruiken alleen échte kandijsuiker, ruwe rietsuiker, geurige kaneel, een snuifje nootmuskaat en - het belangrijkste ingrediënt - tijd. Het deeg wordt langzaam gekneed en krijgt een nacht rust. Ook het bakken gaat traag. Zo krijg je dus een uiterst krokant, aromatisch koekje! En dat volgens een ambachtelijke methode.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 1189 kJ - 285 kCal Koolhydraten: 32 g • Vetten: 16 g • Eiwitten: 4 g • Verzadigde vetzuren: 9 g • Suikers: 23 g • Vezels: 1 g • Zout: 0 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    • Easy tiramisu met speculoos in 10 minutenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Roomijs Tiramisu
    90 cl
    3,32 €/l
    €2,99
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
  • Slagroom | Gesuikerd | Vol-Romig
    25 cl
    8,36 €/l
    €2,09
  • Meringues | Wit
    100 gr
    15,90 €/kg
    €1,59