Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenDurum met lamsworstjes en rodekoolsla
Delhaize logo
  • Durum met lamsworstjes en rodekoolslaB

Durum met lamsworstjes en rodekoolsla

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Durum met lamsworstjes en rodekoolslaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 merguez 'Celtic lamb'
  • 1/4 rode kool
  • 1 granaatappel
  • 4 wraps
  • 250 g yoghurt op Turkse wijze
  • 75 g 'fruit & seeds snack mix'
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 8 el balsamicoazijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Merguez | 100%  Lam Celtic
    +/- 200 gr
    +/-17,78€/kg
    +/-€3,56
  • Rode kool | Verpakt | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
  • Wrap tortilla | Original
    380 gr
    6,29 €/kg
    €2,39
    Afhaling vanaf 25/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 30 min marineertijd

    1. Snijd de rode kool fijn met de mandoline, doe in een grote kom en voeg de balsamicoazijn, de peper en het zout toe.
    2. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel en voeg ze toe. Tip: houd een halve granaatappel omgekeerd boven een schaal en klop er de pitjes uit met behulp van een houten lepel.
    3. Voeg de nootjes en zaden toe en schep alles goed om.
    4. Laat de rodekoolsla een half uurtje marineren.
    5. Maak intussen de yoghurtsaus. Meng de yoghurt met zout, peper en het teentje fijngehakte look. Maak eventueel vloeibaarder door er een beetje water bij te druppelen.
    6. Bak de worsten.
    7. Vul elke wrap met twee worsten en rodekoolsla en werk af met een lepel yoghurtsaus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 683; energie (kCal): 163; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 15,5; suikers (g): 7,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 700,57
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Durum met lamsworstjes en rodekoolslaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Merguez | 100%  Lam Celtic
    +/- 200 gr
    +/-17,78€/kg
    +/-€3,56
  • Rode kool | Verpakt | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
  • Wrap tortilla | Original
    380 gr
    6,29 €/kg
    €2,39
    Afhaling vanaf 25/01