Recept zoekresultatenDuo van vis met parmentier van witloof
Delhaize logo
  • Duo van vis met parmentier van witloofB

Duo van vis met parmentier van witloof

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Duo van vis met parmentier van witloofB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper
  • zout
  • 2 sjalotten
  • 20 cl verse room
  • 500 g witloof
  • 325 g zalmfilets zonder vel
  • 325 g zeewolffilets

Begin met koken

  1. Snij de geschilde aardappelen in stukken en laat ze in kokend water garen gedurende 20 min.
  2. Hak de witloofstronken in grove stukken en bak ze aan in de olie in een grote, diepe pan. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur stoven. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. op vrij hoog vuur bakken.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de visfilets in blokjes en verdeel ze over de individuele ovenschaaltjes (1 per persoon), kruid met peper en zout.
  4. Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg de room toe en stamp de aardappelen fijn tot puree. Voeg het witloof toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
  5. Verdeel de puree over de schaaltjes, bestrooi met paneermeel en bak 15 min. in de oven.
  6. Serveer warm met een slaatje.

 

Kooktip:
Je kan het paneermeel vervangen door sesamzaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 541; energie (kCal): 130; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 603,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Duo van vis met parmentier van witloofB