Recept zoekresultatenDuo van pensen en appels met Luikse siroop
Delhaize logo
 • Duo van pensen en appels met Luikse siroopC

Duo van pensen en appels met Luikse siroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Duo van pensen en appels met Luikse siroopC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 750 g witte en zwarte pensen (bv. appel-calvados en rum-rozijnen)
 • 4 appelen
 • 4 eetlepels Luikse siroop
 • 1 takje verse rozemarijn
 • 5 dl water
 • 2 noten boter
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereidings- + baktijd: 20 min

 1. Schil en snij de appels in stukjes. Laat een klontje boter in een braadpan smelten en stoof er de appelstukjes in aan. Voeg de Luikse siroop toe, de rozemarijn en het water. Laat zachtjes sudderen, maar zorg dat ze niet tot moes koken.
 2. Snij intussen de pensen in schuine plakjes. Laat een klontje boter in een grote antikleefpan smelten en bak de plakjes kort aan beide kanten. Kruid met peper.
 3. Verdeel de plakjes over verwarmde borden, samen met de appels en de saus.
 4. Serveer met een puree van knolselder en aardappelen (half-om-half).

Kooktip

Pensen in mooie plakjes snijden lukt het best wanneer ze goed koud zijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 774; energie (kCal): 186; vetten (g): 12,4; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 628,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Duo van pensen en appels met Luikse siroopC