Recept zoekresultatenDoyenne-perentaart
Delhaize logo
  • Doyenne-perentaartC

Doyenne-perentaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Overig
Dessert
Doyenne-perentaartC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 5 eierdooiers
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 dl room
  • 1 l volle melk
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g boter
  • 4 peren
  • 100 g maïsmeel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • Suiker | Vanille | Bourbon
    40 gr
    81,25 €/kg
    €3,25
    S2006110900099900000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    1,85 €/l
    €1,85
    F2008080500165900000
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009120400393530000
  • Begin met koken

    1. Bak het kruimeldeeg in de vorm zoals aangegeven op de verpakking en laat rusten.
    2. Klop de melk, de room, de vanillesuiker en 1/3 van de suiker op en breng aan de kook. Klop ondertussen de eierdooiers met de rest van de suiker en het maïsmeel totdat het deeg een lint trekt. Doe er de mengeling met gekookte melk bij en zet alles op een zacht vuur, waarbij je erop let dat het niet begint te koken.
    3. Snij de peren in schijven van 1 cm dikte. Bak ze in de boter en bestrooi gul met suiker.
    4. Laat de peren karamelliseren. Giet de banketbakkersroom over het gebakken kruimeldeeg en schik er de gekaramelliseerde schijven peer op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 658; energie (kCal): 158; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 15,9; suikers (g): 7,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 857,15
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • Doyenne-perentaartC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • Suiker | Vanille | Bourbon
    40 gr
    81,25 €/kg
    €3,25
    S2006110900099900000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    1,85 €/l
    €1,85
    F2008080500165900000
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009120400393530000