Recept zoekresultatenCurry van bloemkool en linzen
Delhaize logo
  • Curry van bloemkool en linzenA

Curry van bloemkool en linzen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Curry van bloemkool en linzenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel koriander
  • zout
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 eetlepels korianderpoeder
  • 4 el Curry Madras Market Fresh
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipepertje
  • 1 bloemkool
  • 8 el ghee
  • 2 el water
  • 2 el rietsuiker
  • 1 blik kokosroom (16,5 cl) Blue Elephant
  • 400 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 240 g groene Le Puy linzen
  • 3 limoenen
  • 4 uien

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in dikke plakjes en schik ze op de ovenplaat. Meng de madrascurry met de helft van de ghee en het water. Smeer de bloemkoolplakjes aan beide kanten in met dit mengsel en schuif ze 20 min in de oven.
  3. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers. Brand de koriander en de komijn zonder toevoeging van vetstof, op een matig vuurtje, in een stoofpan. Voeg, zodra de kruiden hun aroma’s vrijgeven, de rest van de ghee, de fijngesnipperde uien en de geperste teentjes knoflook toe. Fruit alles 10 min op een zacht vuurtje. Voeg dan de tomatenblokjes, de kokosroom, de suiker, de gehalveerde en ontpitte peper, het gembersap en de kurkuma toe. Laat 10 min sudderen.
  4. Doe de bloemkool en de linzen in de saus, voeg naar eigen smaak limoensap toe en breng verder op smaak. Werk af met verse koriander en limoenpartjes. Serveer met basmatirijst.

Tip: Geen kokosroom in huis? Gebruik dan het vaste deel uit een pakje kokosmelk.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 755,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Curry van bloemkool en linzenA