Recept zoekresultatenCrumble van zeewolf met chorizo
Delhaize logo
  • Crumble van zeewolf met chorizoA

Crumble van zeewolf met chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Crumble van zeewolf met chorizoA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 120 g bloem
  • 80 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 100 g boter
  • 60 g pikante chorizo
  • peper en zout
  • verse rozemarijn (facultatief)
  • 1 kg zeewolffilet
  • 1 kg courgette
  • 1 kg courgettes

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de courgettes in blokjes en bak ze 10 min. op een middelhoog vuur in een grote braadpan met olijfolie.
  3. Doe ondertussen de bloem, de parmezaan, het paneermeel, de rozemarijn, peper en zout in een slakom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en verbrokkel met de vingertoppen tot kleine kruimels. Verwijder het vel van de chorizo, hak de chorizo fijn en doe bij de crumble.
  4. Kruid de gebakken courgettes met peper en zout en verdeel ze op de bodem van een ovenschotel. Leg er de visfilets bovenop en bedek met de crumble. Tot hier kan je alles vooraf bereiden.
  5. Bak 15 à 20 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de filets).
  6. Dien meteen op eventueel versierd met verse rozemarijn. Hier hoef je geen bijgerecht bij te serveren, dit is een compleet recept.

Kooktip
Wanneer je een grote oven hebt, dan kan je de bereiding verdelen over 6 individuele ovenschotels.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 590; energie (kCal): 141; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 539,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Crumble van zeewolf met chorizoA