Recept zoekresultatenCrumble met rode vruchten en speculaas
Delhaize logo
  • Crumble met rode vruchten en speculaasC

Crumble met rode vruchten en speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
Crumble met rode vruchten en speculaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g bloem
  • 150 g blonde kandijsuiker
  • 100 g koude, gezouten boter
  • 500 g rode vruchten naar keuze (behalve aardbeien)
  • 3 eetlepels gemalen amandelen
  • 50 g speculaas

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Boter | Gezouten
    250 gr
    12,76 €/kg
    €3,19
  • Rode vruchten | Mix | Schaal
    400 gr
    24,98 €/kg
    €9,99
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Neem 6 schaaltjes voor crème brûlée en bedek de bodem van elk schaaltje met ½ eetlepel gemalen amandelen.
    3. Doe het fruit in een kom. Als je voor kersen kiest, halveer ze dan en haal er de pit uit, snij ook braambessen in 2. Voeg 50 g kandijsuiker toe, meng goed en verdeel over de schaaltjes.
    4. Verkruimel de speculaaskoekjes en doe ze met de bloem, 100 g kandijsuiker en de in kleine stukjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg). Verdeel over het fruit.
    5. Bak 25 min in de oven.
    6. Serveer warm met een bol vanille-ijs, lauw met wat vanillesaus of koud zonder iets bij.

    Kooktip

    Om speculaas te verkruimelen: maal de koekjes in de elektrische hakmolen of doe ze in een gesloten diepvrieszak en klop erop met een pollepel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1078; energie (kCal): 259; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 31,9; suikers (g): 21,6; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 573,68
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Zomer,Herfst
    Dessert
    • Crumble met rode vruchten en speculaasC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Boter | Gezouten
    250 gr
    12,76 €/kg
    €3,19
  • Rode vruchten | Mix | Schaal
    400 gr
    24,98 €/kg
    €9,99
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99