Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCrumble met nectarines en pistaches
Delhaize logo
 • Crumble met nectarines en pistachesC

Crumble met nectarines en pistaches

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Crumble met nectarines en pistachesC

Ingrediënten voor 7 Porties

7 Porties
 • 50 g gepelde pistachenoten
 • 900 g nectarines
 • 125 g gezouten boter
 • 2 eetlepels cassonade kandijsuiker (voor de nectarines)
 • 120 g cassonade kandijsuiker
 • 175 g bloem

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

 1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
 2. Pel de nectarines en snij ze in blokjes, doe er de cassonade bij en meng.
 3. Doe de bloem en de cassonade in een kom, voeg de in stukjes gesneden boter toe. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een homogeen kruimelig geheel.
 4. Hak de pistaches in de elektrische hakmolen op hoge snelheid tot een mengsel van poeder en grote stukken. Voeg ze toe aan het kruimelige deeg.
 5. Bestrooi de bodem van een ovenschaal met 3 eetlepels van het deeg. Verdeel er de nectarines over. Bedek ze met de rest van het deeg en laat 25 min. in de oven bakken.
 6. Dien warm op met een bolletje vanille-ijs, lauw met vanillesaus of op kamertemperatuur simpelweg zonder iets erbij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 921; energie (kCal): 221; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 28,2; suikers (g): 16,6; vezels (g): 2; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 386,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
 • Crumble met nectarines en pistachesC