Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCrumble met kip, quinoa en curry
Delhaize logo
  • Crumble met kip, quinoa en curryB

Crumble met kip, quinoa en curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Crumble met kip, quinoa en curryB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kippenboutfilet
  • Peper van de molen
  • 100 g gezouten boter
  • 2 koffielepels currypoeder
  • 10 g boter
  • 150 g bloem
  • 50 g quinoa
  • 40 g cashewnoten
  • 3 uien
  • 500 g zoete aardappelen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 45 min. baktijd

  1. Schil en hak de uien grof en snijd de kip in reepjes. Bak de kip 2 min bruin op een hoog vuur in 10 g boter. Zet het vuur lager, voeg de uien en 1 kl currypoeder toe en laat 5 min stoven.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en stoom ze gaar. Giet af en maak er een puree van. Kruid met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng met de keukenrobot of met je vingertoppen de bloem, de quinoa, de gezouten boter, 1 kl curry, het zout en de cashewnoten. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover. Laat 10 min bakken in de oven. Verkruimel het grofweg.
  4. Vul kleine vuurvaste potjes of één grote ovenschaal met de puree van zoete aardappel, de kip en de crumble. Bak ± 20 min in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 748; energie (kCal): 179; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 15; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 752,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Andere
  • Crumble met kip, quinoa en curryB