Recept zoekresultatenCroûte met rode vruchten en basilicum
Delhaize logo
  • Croûte met rode vruchten en basilicum

Croûte met rode vruchten en basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Croûte met rode vruchten en basilicum

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 250 g bloem + voor het werkblad (voor het taartdeeg)
  • 400 g rode vruchten (naar keuze)
  • 1 citroen
  • 2,5 room
  • 1 dl water
  • 1 pot verse basilicum
  • 1 ei (voor het deeg)
  • 50 g extrafijne suiker (voor het deeg)
  • 60 g extrafijne suiker
  • 100 g gezouten boter (voor het deeg) + een beetje voor de bakvorm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Tarwe | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,82 €/kg
    €0,82
    S1990090400096030000
  • Rode vruchten | Mix | Schaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    25,98 €/kg
    €10,39
    F1986053100327800000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,95 €/l
    €0,79
    F2015112500159100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 15 min. baktijd + 1 u rusttijd

    1. Bereid het deeg: meng de bloem met de suiker in een grote kom. Voeg de boter in blokjes toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een soort crumbledeeg. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed verder tot een homogeen deeg (je kunt ook een keukenrobot gebruiken). Vorm een platte bol, wikkel hem in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
    2. Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg met een deegrol uit en bekleed er de beboterde taartvorm mee. Bak lichtjes goudbruin in de oven gedurende 15 min. met behulp van baklinzen of bakparels. Laat afkoelen.
    3. Bereid ondertussen de garnituur: klop de room stijf met 10 g suiker. Mix de basilicum (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) samen met het water, het citroensap en 50 g suiker in een hoge, smalle beker tot een homogene siroop.
    4. Ontvorm de taartbodem en besprenkel hem met een beetje siroop. Spatel er dan de room over en leg er de rode vruchten bovenop. Besprenkel de taart met nog wat siroop en werk af met de basilicumblaadjes. Dien snel op zodat het deeg krokant blijft!

    Kooktip

    Heb je geen taartvorm met uitneembare bodem? Leg twee stroken bakpapier in kruis in de taartvorm en leg er dan pas het deeg bovenop, zo haal je de taart zonder probleem uit de vorm.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zomer
    Dessert
    • Croûte met rode vruchten en basilicum

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Tarwe | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,82 €/kg
    €0,82
    S1990090400096030000
  • Rode vruchten | Mix | Schaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    25,98 €/kg
    €10,39
    F1986053100327800000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,95 €/l
    €0,79
    F2015112500159100000