Recept zoekresultatenCrostinis met geitenkaas en peperconfiture
Delhaize logo
Crostinis met geitenkaas en peperconfiture

Crostinis met geitenkaas en peperconfiture

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 200 g suiker
  • 5 cl water
  • 1 dik takje tijm
  • 1 geitenkaasbuche (van 200 g) Sainte Maure
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes tijm (voor de crostini)
  • 750 g zoete puntpaprika's Ramiro
  • 1 limoen
  • 1/3 meergranen houthakkersbrood
  • peper
  • fleur de sel
  • 200 g suiker
  • 5 cl water
  • 1 dik takje tijm
  • 1 geitenkaasbuche (van 200 g) Sainte Maure
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes tijm (voor de crostini)
  • 750 g zoete puntpaprika's Ramiro
  • 1 limoen
  • 1/3 meergranen houthakkersbrood
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 20 min + 1.05 u kooktijd
1
Pel de paprika's, ontpit ze en snijd ze in stukken. Mix de helft met het koud water. Giet dit mengsel en de rest van de paprika's in een stoofpan, met de suiker en de tijm. Breng aan de kook en laat 1 u op een zacht vuurtje pruttelen. Laat volledig afkoelen en voeg dan het limoensap toe.
2
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 sneetjes brood en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel de broodjes met olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en kruid met peper en zout. Bak ze 5 min goudbruin in de oven.
3
Snijd de geitenkaas in plakjes; schik ze op de crostini zodra je ze uit de oven haalt om de kaas lichtjes te doen smelten. Overgiet met een beetje confituur en dien op bij het aperitief. Ook heel lekker als voorgerecht, met een slaatje.
1
Pel de paprika's, ontpit ze en snijd ze in stukken. Mix de helft met het koud water. Giet dit mengsel en de rest van de paprika's in een stoofpan, met de suiker en de tijm. Breng aan de kook en laat 1 u op een zacht vuurtje pruttelen. Laat volledig afkoelen en voeg dan het limoensap toe.
2
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 sneetjes brood en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel de broodjes met olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en kruid met peper en zout. Bak ze 5 min goudbruin in de oven.
3
Snijd de geitenkaas in plakjes; schik ze op de crostini zodra je ze uit de oven haalt om de kaas lichtjes te doen smelten. Overgiet met een beetje confituur en dien op bij het aperitief. Ook heel lekker als voorgerecht, met een slaatje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Geit | Buche St Maure

Delhaize

Geit | Buche St Maure

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,89

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

5 × 175 gr

€12,45

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Brood | Toast | Volkoren

Delhaize

Brood | Toast | Volkoren

250 gr

€0,99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Totaal:
€23,99