Recept zoekresultatenCrostinis met geitenkaas en peperconfiture
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:52
  • Crostinis met geitenkaas en peperconfiture

Crostinis met geitenkaas en peperconfiture

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Vasten
Voorgerecht
Crostinis met geitenkaas en peperconfiture

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 limoen
  • 200 g suiker
  • 5 cl water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • fleur de sel
  • 1/3 meergranen houthakkersbrood
  • 1 Bûche geitenkaas Sainte Maure (200 g)
  • 2 takjes tijm (voor de crostini)
  • 1 dik takje tijm
  • 750 g zoete puntpaprika's Ramiro

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 1.05 u kooktijd

  1. Pel de paprika's, ontpit ze en snijd ze in stukken. Mix de helft met het koud water. Giet dit mengsel en de rest van de paprika's in een stoofpan, met de suiker en de tijm. Breng aan de kook en laat 1 u op een zacht vuurtje pruttelen. Laat volledig afkoelen en voeg dan het limoensap toe.
  2. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 sneetjes brood en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel de broodjes met olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en kruid met peper en zout. Bak ze 5 min goudbruin in de oven.
  3. Snijd de geitenkaas in plakjes; schik ze op de crostini zodra je ze uit de oven haalt om de kaas lichtjes te doen smelten. Overgiet met een beetje confituur en dien op bij het aperitief. Ook heel lekker als voorgerecht, met een slaatje.

Kooktip

  • Je kunt de rest van de confituur in een bokaal in de koelkast bewaren.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Vasten
Aperitief
Voorgerecht
  • 00:00
    -00:52
  • Crostinis met geitenkaas en peperconfiture