Recept zoekresultatenCreoolse vlees- en visfricassee
Delhaize logo
  • Creoolse vlees- en visfricasseeA

Creoolse vlees- en visfricassee

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Creoolse vlees- en visfricasseeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 4 niet al te rijpe bananen
  • 1 limoen
  • 8 kippenonderbouten
  • 40 cl kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel kandijsuiker
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 5 eetlepels gedroogde kokosnoot
  • 1 grote ui
  • 500 g diepgevroren scampi’s
  • 2 klontjes boter
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min

  1. Verwarm de olie en een klontje boter in een grote, hoge pan en bak er de kippenonderbouten in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem ze er uit wanneer ze aan alle kanten goudbruin zijn en fruit de gehakte ui in dezelfde pan op zacht vuur.
  2. Bestrooi na 5 minuten met het kerriepoeder, roer 1 minuut, voeg dan de kokosmelk en de kip toe. Dek af en laat 30 minuten op zacht vuur sudderen, draai de onderbouten halverwege de gaartijd om.
  3. Pel ondertussen de scampi’s, laat er het staartje en de staartvinnen aan. Rooster de geraspte kokosnoot in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof.
  4. Neem de stukken kip uit de saus, mix de saus fijn en leg er de kip terug in. Voeg de scampi’s en de suiker toe, laat 5 minuten op zacht vuur sudderen.
  5. Snij ondertussen de bananen schuin in dikke schijven. Verwarm een klontje boter in een braadpan en bak de schijven goudbruin in korte tijd op hoog vuur.
  6. Breng de fricassee op smaak met peper en zout, bestrooi met de verse kruiden en de geroosterde kokosnoot. Serveer meteen met witte rijst. Werk af met een partje limoen per bord.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 546; energie (kCal): 131; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 819,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Creoolse vlees- en visfricasseeA