Recept zoekresultatenCrèmige dips en rauwe groentjes
Delhaize logo
  • Crèmige dips en rauwe groentjesA

Crèmige dips en rauwe groentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Barbecue,Buiten eten,Communie
Aperitief
Crèmige dips en rauwe groentjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 jonge worteltjes
  • 5 cl olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel kappertjes op azijn
  • 5 g dragon
  • 5 g rozemarijn
  • 5 g basilicum
  • 6 cl yoghurt natuur op basis van schapenmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 radijsje
  • 1/2 komkommer
  • 1 selder
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 45 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de knoflook en hak grof. Snijd de aubergines in 2 in de lengte, lepel de pitjes eruit en vul met stukjes knoflook en rozemarijn. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende ± 45 min. Haal de aubergines na de baktijd uit de oven, verwijder de rozemarijn en de knoflook en lepel het vruchtvlees eruit. Mix het vruchtvlees fijn en kruid met peper en zout. Tip: je kunt op deze manier ook kaviaar van courgette of paprika maken. Vervang gewoon de aubergines door 2 courgettes of door 3 paprika’s.
  3. Hak de kappertjes en meng samen met de yoghurt onder de auberginekaviaar. Snijd het wit van de lente-ui in fijne ringetjes. Hak de groene kruiden fijn en voeg ze samen met de lente-ui onder de auberginekaviaar. Tip: in dit recept gebruik je dragon en basilicum, maar je kunt evengoed aanvullen met andere verse groene kruiden.
  4. Bereid dan de rauwe groentjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes met een mandoline. Snijd de rest van de rauwe groenten in fijne staafjes. Rol de rauwe groentjes in een plakje komkommer en prik vast. Serveer er de auberginekaviaar bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 234; energie (kCal): 56; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 209,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Barbecue,Buiten eten,Communie
Overig
Zomer
Aperitief
  • Crèmige dips en rauwe groentjesA