Recept zoekresultatenCrème van linzen
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:33
    A
  • Crème van linzen

Crème van linzen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Soepen
Crème van linzenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 240 g blonde of groene linzen
  • 2 dl room
  • 1,5 l water
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el currypoeder
  • 2 stengels prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takken platte peterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,09 €/kg
    €1,09
    F2013100800315600000
  • Groene linzen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015062500375830000
  • Room  35%
    20 cl
    3,95 €/l
    €0,79
    F2015112500159100000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 55 min. kooktijd

    1. Doe de linzen in een kookpot, voeg het koude water toe, samen met de grofgehakte ui(en), de wortel(s) in dikke schijfjes, de curry en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 45 min. sudderen, tot de linzen zacht zijn. 
    2. Snijd ondertussen de preistengels in schijfjes en fruit aan in een pan met de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. slinken op een zacht vuurtje. 
    3. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Giet ze door een puntzeef, pers goed uit en warm op met de room. Breng verder op smaak met peper en zout. 
    4. Dien de soep heet op, werk af met schijfjes prei en platte peterselie.

    Kooktip

    • Gebruik een puntzeef met een vrij grof rooster, zodat je niet teveel soep en smaak verliest. 
    • Als je een soep mixt én zeeft, krijg je een fluweelzachte soep. Een soep zeven is een absolute must als je met groenten aan de slag gaat die een 'velletje' hebben zoals tomaat, paprika en - in dit geval - peulvruchten. Voor het zeven, kun je een sauszeef of een passeerdoek gebruiken.
    • Voeg op het einde nog wat garam masala toe voor een extra Indiase twist.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 284; energie (kCal): 68; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 540,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Winter
    Soepen
    • 00:00
      -00:33
      A
    • Crème van linzen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,09 €/kg
    €1,09
    F2013100800315600000
  • Groene linzen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015062500375830000
  • Room  35%
    20 cl
    3,95 €/l
    €0,79
    F2015112500159100000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000