Recept zoekresultatenCrème brûlée met wortelen
Delhaize logo
  • Crème brûlée met wortelenC

Crème brûlée met wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Dessert
Crème brûlée met wortelenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g nieuwe wortelen
  • 10 dl water
  • 25 cl vloeibare room
  • 4 eigelen
  • 15 g schil van geconfijte sinaasappelen
  • 50 g rietsuiker in poeder
  • 3 soeplepels blonde cassonadesuiker
  • Sechuanpeper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Verwijder het loof van de wortelen. Schil ze, was ze en stoom ze totdat ze zacht zijn. Mix ze tot een fijne puree met de schillen van de gekonfijte sinaasappelen en het water. Zeef de puree.
  2. Warm de oven voor op 100ºC.
  3. Klop de eigelen wit met de rietsuiker. Voeg de room, wortelpuree en wat sechuanpeper toe. Meng, giet in individuele vormen en laat 1 uur bakken. De crème zal nog lopend zijn, maar zal steviger worden tijdens het afkoelen. Laat 2 uur afkoelen.
  4. Op het bord: bestrooi de crème voor het opdienen met de cassonade en laat karamelliseren onder de grill van de oven of doe dit met een keukenbrander.

Kooktip

Als zakouski serveren:

Bak deze mooie crème in porseleinen lepeltjes gedurende 15 à 20 minuten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 370; energie (kCal): 89; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 6,8; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 394,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Winter
Dessert
  • Crème brûlée met wortelenC