• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Overig
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Winter

Dit recept versturen

Crème brûlée met wortelen
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 400 g nieuwe wortelen
  • 10 dl water
  • 25 cl vloeibare room
  • 4 eigelen
  • 15 g schil van geconfijte sinaasappelen
  • 50 g rietsuiker in poeder
  • 3 soeplepels blonde cassonadesuiker
  • Sechuanpeper
Bereiding

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Verwijder het loof van de wortelen. Schil ze, was ze en stoom ze totdat ze zacht zijn. Mix ze tot een fijne puree met de schillen van de gekonfijte sinaasappelen en het water. Zeef de puree.
  2. Warm de oven voor op 100ºC.
  3. Klop de eigelen wit met de rietsuiker. Voeg de room, wortelpuree en wat sechuanpeper toe. Meng, giet in individuele vormen en laat 1 uur bakken. De crème zal nog lopend zijn, maar zal steviger worden tijdens het afkoelen. Laat 2 uur afkoelen.
  4. Op het bord: bestrooi de crème voor het opdienen met de cassonade en laat karamelliseren onder de grill van de oven of doe dit met een keukenbrander.

Kooktip

Als zakouski serveren:

Bak deze mooie crème in porseleinen lepeltjes gedurende 15 à 20 minuten.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst