Recept zoekresultatenCrème brûlée met wortel en vanille
Delhaize logo
 • Crème brûlée met wortel en vanilleD

Crème brûlée met wortel en vanille

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Dessert
Crème brûlée met wortel en vanilleD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 4 eidooiers
 • 250 g wortelen
 • 2 dl room
 • 2 dl volle melk
 • 1 vanillestok
 • 190 g kristalsuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 1 u 15 min baktijd + 3 u rusttijd

 1. Verwarm de oven voor op 120°C.
 2. Schil en snijd de wortelen in fijne stukjes. Kook de wortelen tot ze gaar zijn. Laat de wortelen goed uitlekken en mix ze nadien tot een gladde puree.
 3. Klop de 4 eidooiers en 90 g suiker op met een garde. Voeg de melk, de room, de wortelpuree en het vanillemerg toe. Snijd de vanillestok doormidden en schraap er het merg uit met een mesje.
 4. Giet deze crème in vuurvaste potjes van 3 cm hoog en 10 cm diameter, die je in een ovenschaal zet. Vul de ovenschaal met water zodat de potjes au bain-marie kunnen garen gedurende ± 1.15 u.
 5. Laat de crèmes afkoelen en zet ze koel weg gedurende minstens 3 u. Laat, net voor het opdienen, 100 g suiker smelten in een steelpannetje met een beetje water tot je een mooie karamelkleur bekomt.
 6. Giet in één beweging de karamel over de crèmes.

Kooktip

Als je een gasbrandertje hebt, kun je ook een klein laagje suiker op de crèmes branden, net voor het opdienen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 905; energie (kCal): 217; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 25,1; suikers (g): 24,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 319,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Crème brûlée met wortel en vanilleD