Recept zoekresultatenCrème brûlée met vanille
Delhaize logo
 • Crème brûlée met vanilleD

Crème brûlée met vanille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Recepten voor elke dag
Dessert
Crème brûlée met vanilleD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 8 eierdooier
 • 4 dl volle melk
 • 150 g kristalsuiker
 • 6 el kristalsuiker
 • 1 gousse vanillepeul
 • 2 eieren
 • 6 dl slagroom met 40% v.g.

Begin met koken

 1. Verwarm de oven voor op 110°C (of 100°C voor een heteluchtoven).
 2. Meng de eieren, de eidooiers, 150 g suiker en het overlangs gesneden en geschraapte vanillestokje. Voeg de melk en de room toe. Meng goed. Giet in een grote ronde schaal (min. 26 cm diameter). Zet deze schaal in een grote ovenschaal en schuif in de oven. Giet warm water in de grote ovenschaal, zodat de kleinste schaal voor ± 2⁄3 onder staat. Bak 2.30 u.
 3. Zet de oven uit en laat de crème brûlée in de oven afkoelen. Zet hem dan minstens 8 u in de koelkast.
 4. Bestuif de crème met 3 el suiker, karamelliseer met een brander. Herhaal tot er zich een mooie broze karamelkorst vormt.
 5. Laat wat afkoelen, maar zet de crème niet meer in de koelkast, anders is de karamel niet meer krokant (en dat zou spijtig zijn!).

Kooktip

Heb je geen brander? Verwarm de ovengrill voor op de maximumtemperatuur. Schik ijsblokjes rond de crème brûlée en laat hem onder de grill karamelliseren, maar houd alles goed in het oog!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1116; energie (kCal): 269; vetten (g): 20,7; verzadigde vetten (g): 11,5; koolhydraten (g): 17,4; suikers (g): 17,3; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 493,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Recepten voor elke dag
Dessert
Dessert
 • Crème brûlée met vanilleD