Recept zoekresultatenCouscous van staartvis
Delhaize logo
  • Couscous van staartvis

Couscous van staartvis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Couscous van staartvis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 dikke wortelen
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 bussel koriander
  • 1 afgestreken eetlepel suiker
  • 2 uien
  • 800 g staartvisfilets
  • 1/2 koffielepel ras-el-hanout
  • 1/2 koffielepel gemalen gember
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 venkel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 dikke rapen
  • 75 dl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 20 min. kooktijd

  1. Schil en snij de wortelen en de rapen in stukjes. Verwijder de stengels van de venkel en snij de knol in 16 partjes. Zet opzij.
  2. Meng, in een grote, diepe pan, 2 eetlepels olie met het kaneelstokje, de kurkuma, de gember en de ras-el-hanout. Bak er de in moten gesneden staartvisfilet op vrij hoog vuur in aan. Neem ze meteen uit de pan wanneer ze dicht geschroeid zijn.
  3. Doe terug 2 eetlepels olie in de pan en bak er de gesnipperde uien 5 min. in op zacht vuur. Voeg de suiker toe en roer.
  4. Voeg het saffraanpoeder toe, het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander, het water en de groenten. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 15 min.
  5. Voeg dan de moten staartvis toe en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer heel warm met griesmeel (te bereiden in een stoommandje dat op de pan gezet wordt).

Kooktip

Je kan er ook 100 g rozijnen bij doen: voeg ze toe op het einde, samen met de vis.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Couscous van staartvis