1
Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkolen, maar bewaar de bladeren die vlak tegen de kool zitten. Ga met een dunschiller over de bloemkoolroosjes (alsof je het hoofd van een kale sportjournalist zou scheren), zodat je kleine korrels of ‘bloemkoolcouscous’ krijgt. Snijd de rest van de bloemkolen in stukken.
2
Breng de melk met de room, de gepelde knoflook en de citroentijm aan de kook. Kook er de stukken bloemkool in gaar.Haal de stukken bloemkool uit het kookvocht en mix ze in de blender tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is.
3
Was de binnenste bladeren die je bewaard hebt en haal ze door een scheut zonnebloemolie met een paar druppels wittewijnazijn. Kruid met versgemalen peper en een snuifje zout.
4
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Meng ze door de bloemkoolcouscous en doe er 2 eetlepels zonnebloemolie en 1 theelepel wittewijnazijn bij. Kruid met versgemalen peper en zout.
5
Doe de bloemkoolcrème in een schaal. Leg er de bloemkoolcouscous en de bloemkoolbladeren op.
1
Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkolen, maar bewaar de bladeren die vlak tegen de kool zitten. Ga met een dunschiller over de bloemkoolroosjes (alsof je het hoofd van een kale sportjournalist zou scheren), zodat je kleine korrels of ‘bloemkoolcouscous’ krijgt. Snijd de rest van de bloemkolen in stukken.
2
Breng de melk met de room, de gepelde knoflook en de citroentijm aan de kook. Kook er de stukken bloemkool in gaar.Haal de stukken bloemkool uit het kookvocht en mix ze in de blender tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is.
3
Was de binnenste bladeren die je bewaard hebt en haal ze door een scheut zonnebloemolie met een paar druppels wittewijnazijn. Kruid met versgemalen peper en een snuifje zout.
4
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Meng ze door de bloemkoolcouscous en doe er 2 eetlepels zonnebloemolie en 1 theelepel wittewijnazijn bij. Kruid met versgemalen peper en zout.
5
Doe de bloemkoolcrème in een schaal. Leg er de bloemkoolcouscous en de bloemkoolbladeren op.