Recept zoekresultatenCouscous van bloemkool en bloemkoolcrème
Delhaize logo
  • Couscous van bloemkool en bloemkoolcrèmeA

Couscous van bloemkool en bloemkoolcrème

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Couscous van bloemkool en bloemkoolcrèmeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bloemkolen
  • 3 dl melk
  • 1 dl room
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takken citroentijm
  • peper uit de molen
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,49 €/st
    €1,49
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Reeds in je keuken
  • Melk | Halfvolle
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room  35%
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkolen, maar bewaar de bladeren die vlak tegen de kool zitten. Ga met een dunschiller over de bloemkoolroosjes (alsof je het hoofd van een kale sportjournalist zou scheren), zodat je kleine korrels of ‘bloemkoolcouscous’ krijgt. Snijd de rest van de bloemkolen in stukken.
    2. Breng de melk met de room, de gepelde knoflook en de citroentijm aan de kook. Kook er de stukken bloemkool in gaar.Haal de stukken bloemkool uit het kookvocht en mix ze in de blender tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is.
    3. Was de binnenste bladeren die je bewaard hebt en haal ze door een scheut zonnebloemolie met een paar druppels wittewijnazijn. Kruid met versgemalen peper en een snuifje zout.
    4. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Meng ze door de bloemkoolcouscous en doe er 2 eetlepels zonnebloemolie en 1 theelepel wittewijnazijn bij. Kruid met versgemalen peper en zout.
    5. Doe de bloemkoolcrème in een schaal. Leg er de bloemkoolcouscous en de bloemkoolbladeren op.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Couscous van bloemkool en bloemkoolcrèmeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,49 €/st
    €1,49
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Reeds in je keuken
  • Melk | Halfvolle
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room  35%
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87