Couscous van bloemkool en bloemkoolcrème
door Seppe Nobels
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 bloemkolen
- 3 dl melk
- 1 dl room
- 1 teentje knoflook
- 3 takken citroentijm
- peper uit de molen
- 2 el zonnebloemolie
- zout
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el pijnboompitten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009042400306330000
S2021011900496970000
Reeds in je keuken
S2018032200041860099
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 35 min.
- Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkolen, maar bewaar de bladeren die vlak tegen de kool zitten. Ga met een dunschiller over de bloemkoolroosjes (alsof je het hoofd van een kale sportjournalist zou scheren), zodat je kleine korrels of ‘bloemkoolcouscous’ krijgt. Snijd de rest van de bloemkolen in stukken.
- Breng de melk met de room, de gepelde knoflook en de citroentijm aan de kook. Kook er de stukken bloemkool in gaar.Haal de stukken bloemkool uit het kookvocht en mix ze in de blender tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is.
- Was de binnenste bladeren die je bewaard hebt en haal ze door een scheut zonnebloemolie met een paar druppels wittewijnazijn. Kruid met versgemalen peper en een snuifje zout.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Meng ze door de bloemkoolcouscous en doe er 2 eetlepels zonnebloemolie en 1 theelepel wittewijnazijn bij. Kruid met versgemalen peper en zout.
- Doe de bloemkoolcrème in een schaal. Leg er de bloemkoolcouscous en de bloemkoolbladeren op.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009042400306330000
S2021011900496970000
Reeds in je keuken
S2018032200041860099
Laad nog 4 producten