Recept zoekresultatenCouscous met amandelen
Delhaize logo
  • Couscous met amandelen

Couscous met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Couscous met amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 60 g boter
  • 2 koppen couscous uit bulkverpakking (350 g)
  • 60 g geschaafde amandelen
  • een mespunt gemalen kaneel (facultatief)
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 vetarm groentebouillonblokje
  • 4 eetlepels rozijnen

Begin met koken

  1. Doe de couscous en de rozijnen in een kom.
  2. Giet 2 koppen water (40 cl) in een steelpannetje; voeg het verkruimelde bouillonblokje, de kurkuma en eventueel de kaneel toe. Breng aan de kook en giet over de couscous, laat 5 minuten wellen.
  3. Laat de boter smelten in een grote braadpan. Bak hierin de amandelen lichtbruin, voeg de couscous toe en laat alles 5 minuten onder voortdurend roeren op zacht vuur fruiten. De bereiding moet luchtig zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Dien onmiddellijk op als bijgerecht bij gevogelte, lams- of rundvlees.

Kooktip

De verhoudingen voor couscous zijn eenvoudig: laat wellen met eenzelfde volume aan kokend water!

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Couscous met amandelen