1
Verwarm de oven voor op 30°C, op statische warmte. Kneed de bloemmix met 2,5 dl water en de boter, tot een soepele deegbal. (Reken 20 min. kneedtijd met de hand of 10 min. met de kneedhaak van de keukenrobot). Bestrooi een grote kom met bloem, doe er de deegbal in, dek af met een doek of met vershoudfolie (losjes) en laat 2 u in de oven rijzen. Het deeg zal meer dan verdubbelen in volume.
2
Snijd 2 rechthoeken van 35 x 14 cm uit bakpapier en bekleed er een grote bakplaat mee. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit, leg de chocoladedruppels in het midden, plooi de zijkanten naar binnen en kneed 2 min. met de hand. Vorm balletjes met 4 porties deeg van 90 g. Verdeel de rest van het deeg in 2 porties en maak er een langgerekte vorm mee. Schik het geheel in de vorm van cougnous op de vellen bakpapier. Dek losjes af met vershoudfolie en laat 40 min. in de oven rijzen (nog altijd op 30°C).
3
Haal de cougnous uit de oven en verhoog de temperatuur tot 160°C, op hete lucht. Klop het ei los met het zout en 1 el water. Smeer er voorzichtig de cougnous mee in en werk ze naar eigen smaak af met parelsuiker. Schuif in de oven, zodra hij de temperatuur van 160°C heeft bereikt. Bak 35 min. goudbruin en laat dan op een rooster afkoelen.
4
Werk de cougnous eventueel af met lint. Serveer ze lauw, in sneetjes gesneden, en geef er boter bij. Als je nog een overschot hebt, pak ze goed in: gewoon even in de microgolfoven opwarmen en de cougnous zijn weer lekker mals.
1
Verwarm de oven voor op 30°C, op statische warmte. Kneed de bloemmix met 2,5 dl water en de boter, tot een soepele deegbal. (Reken 20 min. kneedtijd met de hand of 10 min. met de kneedhaak van de keukenrobot). Bestrooi een grote kom met bloem, doe er de deegbal in, dek af met een doek of met vershoudfolie (losjes) en laat 2 u in de oven rijzen. Het deeg zal meer dan verdubbelen in volume.
2
Snijd 2 rechthoeken van 35 x 14 cm uit bakpapier en bekleed er een grote bakplaat mee. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit, leg de chocoladedruppels in het midden, plooi de zijkanten naar binnen en kneed 2 min. met de hand. Vorm balletjes met 4 porties deeg van 90 g. Verdeel de rest van het deeg in 2 porties en maak er een langgerekte vorm mee. Schik het geheel in de vorm van cougnous op de vellen bakpapier. Dek losjes af met vershoudfolie en laat 40 min. in de oven rijzen (nog altijd op 30°C).
3
Haal de cougnous uit de oven en verhoog de temperatuur tot 160°C, op hete lucht. Klop het ei los met het zout en 1 el water. Smeer er voorzichtig de cougnous mee in en werk ze naar eigen smaak af met parelsuiker. Schuif in de oven, zodra hij de temperatuur van 160°C heeft bereikt. Bak 35 min. goudbruin en laat dan op een rooster afkoelen.
4
Werk de cougnous eventueel af met lint. Serveer ze lauw, in sneetjes gesneden, en geef er boter bij. Als je nog een overschot hebt, pak ze goed in: gewoon even in de microgolfoven opwarmen en de cougnous zijn weer lekker mals.